SEIDIA

Horari d'emissió: ( Finalitzada )
[Podcast del programa]

 
EMISSIONS REALITZADES

play    Emissió: 28-06-2013

Entrevista al filòleg Òscar Pérez Silvestre sobre l'escriptor Joaquim Garcia Girona i la reedició del poema Seidia, a l'any 2000. Lectura de fragments del treball d'Òscar Pérez titulat "Lletres, llengua i arrelament en l'Església de la diòcesi de Tortosa", a càrrec de Maria Bassedas. Interpretació de la Muixeranga.

play    Emissió: 21-06-2013

Lectura de treballs dels filòlegs Lluís Gimeno i Joan Peraire sobre el poema Seidia, de Joaquim Garcia Girona, a càrrec de Manuel Carceller, coordinador del programa radiofònic, i de l'actriu Virginia Porcar, veu de la narradora de l'obra.

play    Emissió: 14-06-2013

Entrevista a la professora Teresa Esteve Palomar, pionera en els estudis sobre Seidia, de Joaquim Garcia Girona, des del 1985.
Lectura del preàmbul titulat "Lectors estimats, escolteu-me" de l'obra Seidia, a càrrec de la periodista Sheila Gil Garrido.

play    Emissió: 07-06-2013

Epíleg "Triomf" de la sèrie radiofònica Seidia, de Joaquim Garcia Girona. Gran cerimonial de rendició de Borriana. Al Hadrí lliura la vila al rei Jaume I, que reconeix la dignitat de l'oponent i li proposa de fer-se cristià, com Seidia. Visita d'una comitiva de musulmans al túmul amb el cadàver de la sultana. Al Hadrí manifesta fidelitat a la fe musulmana. Tota la població de Borriana abandona la vila i marxa a Nules. En la vespra del dia de Sant Jaume, el rei i la host entren a la vila.

play    Emissió: 31-05-2013

Segona part del cant tretzé "Martiri" de la sèrie radiofònica Seidia, de Joaquim Garcia Girona.
Blasco d'Alagó, creient els moros emboscats al Palmerar, ix amb sa host per botar foc i destruir la selva. Hi aplega al cor al temps que Alí i los seus, havent lligat Artal a un tronc, van a assagetar-lo als ulls de Seidia. Aquesta, a tal vista, mor d'un cobriment de cor. Mort d'Alí. Desesperació d'Artal. Conducció del cadàver de Seidia al camp cristià.

play    Emissió: 24-05-2013

Primera part del cant tretzé "Martiri" de la sèrie radiofònica Seidia, de Joaquim Garcia Girona.
Alçament sediciós d'Alí. Assalt a l'alqueria de Benadressa. Contramarxa a Borriol, a on Alí segresta Artal i fa dur-lo al bosc del Palmerar. S'apodera també de la sultana, quan tornava de la serra, i se l'emporta al mateix bosc.

play    Emissió: 17-05-2013

Cant dotzé "Gallardies i desmais" de la sèrie radiofònica de Seidia, de Joaquim Garcia Girona. Reviscola en lo camp cristià l'ardor per la lluita. Lo rei va amb nou dels seus una nit a fer la guarda de les cledes. Somni que té lo valí. Ix amb dos-cents i trava combat amb lo rei i aquells nou. Gran valor del rei i com descobreix son cos, per a ésser ferit i poder llevar-se del setge honradament. En Blasco, amb sos morellans, va a Borriol a intentar de rescatar son fill, i no ho aconsegueix. Consells que li dóna en Vicent (Abú Seid). Lo rei, per fi, aconsegueix enardir los rics homs i tot lo camp, i es fa l'assalt als murs de Borriana. Los moros desmaien i son valí promet la prompta rendició.

play    Emissió: 03-05-2013

Segona part del cant onzé, titulat "La conversió" de la sèrie radiofònica Seidia, de Joaquim Garcia Girona.
L'ermità de Galintort conta a Seidia les tradicions cristianes de la Terra Alta. L'Esglesiola del Cid i lo salt del Morrón. Seidia, contra el parer de l'ermità, se'n vol tornar al teatre de la lluita, a reconciliar els dos bàndols, dient que és aquest el seu destí.

play    Emissió: 26-04-2013

Primera part del cant onzé, "La conversió", de la sèrie radiofònica Seidia, de Joaquim Garcia Girona. Al-Hadrí, per la rinya dels rivals, desterra la sultana a la serra, i Artal a Borriol. Seidia, dissimulant son desterro, ix a la host forana dels seus i se'ls emporta pels pobles a noves lleves de combatents. Se dessepara d'ells i puja a Benassal. Allí, a sa casa, es troba amb la bruixa Boia, i després amb l'ermità de Galintort. Boia li descobreix que la van batejar al mas dels Aladerns. Seidia, tota corpresa, s'hi conforma i abraça la fe cristiana.

play    Emissió: 19-04-2013

Segona part del cant desé, "L'amor en obra", de la sèrie radiofònica Seidia, de Joaquim Garcia Girona. Esplai dels dos amants, Seidia i Artal, dalt del Puntal, a la serra Espadà. Ardiment que d'açò pren Artal per a tornar a Borriana i avivar la lluita contra los assetjadors. Eixida nocturna que fa amb los moros per a cremar les cledes del cavaller Entença.

play    Emissió: 12-04-2013

Primera part del cant desé, "L'amor en obra", de la sèrie radiofònica Seidia, de Joaquim Garcia Girona. Esplais dels dos amants, Seidia i Artal, dalt del Puntal, a la serra Espadà. Ardiment que d'açò pren Artal per a tornar a Borriana i avivar la lluita contra los assetjadors. Eixida nocturna que fa amb los moros per a cremar les cledes del cavaller Entença.

play    Emissió: 15-03-2013

Segona part del cant nové, "Entrevistes", de la sèrie radiofònica Seidia de Joaquim Garcia Girona. Blasco d'Alagó resolt a demanar al rei Jaume I que aixeque el setge de Borriana, a fi de rescatar Artal, projecta una entrevista amb el valí Al Hadrí al pont vell del Millars. Abú Seid, ara dit Vicent, el pare de la sultana Seidia, disfressat de morabit en projecta una altra amb la seua filla, per a dur-la al bon camí. S'efectuen aquestes entrevistes i tenen mal resultat.

play    Emissió: 01-03-2013

Primera part del cant nové, "Entrevistes" de la sèrie radiofònica Seidia de Joaquim Garcia Girona. Blasco d'Alagó resolt a demanar al rei Jaume I que aixeque el setge de Borriana, a fi de rescatar Artal, projecta una entrevista amb el valí Al Hadrí al pont vell del Millars. Abú Seid, ara dit Vicent, el pare de la sultana Seidia, disfressat de morabit en projecta una altra amb la seua filla. S'efectuen aquestes entrevistes i tenen mal resultat.

play    Emissió: 15-02-2013

Segona part del cant vuité, titulat "Desmais i gallardies" de la sèrie radiofònica Seidia, de Joaquim Gracia Girona. Arribada de dues galeres per als cristians. Gran festa dins Borriana. Lo Ball Pla. Gosadia d'Alí i galtada de Seidia que se'n du.

play    Emissió: 08-02-2013

Primera part del cant vuité, "Desmais i gallardies" de la sèrie radiofònica Seidia de Joaquim Garcia Girona. Desmai dels assetjadors cristians i ardiment dels assetjats musulmans. Lo torneig. Lo triomf d'Alí.

play    Emissió: 01-02-2013

Segona part del cant seté "Vicissituds" de la sèrie radiofònica Seidia, de Joaquim Garcia Girona. Al gran convit en casa del valí de Borriana, per la destrossa del castell de fusta dels assetjadors, arriba un mariner cristià català. A les Illes Columbretes o de Montcolobre los pirates algerians capturen una nau cristiana, amb queviures per al campament de Jaume I. La host volandera catalana en rescata gran part en una forta batalla.

play    Emissió: 25-01-2013

Primera part del cant seté, titulat "Vicissituds", de la versió radiofònica de Seidia de Joaquim Garcia Girona. Gran convit en casa del valí de Borriana per la destrossa del castell de fusta dels assetjadors, la host de Jaume I. Una joglaressa recita la història de la Filla del Tiufat. Artal i Alí rivals o contraris en l'amor de Seidia.

play    Emissió: 18-01-2013

Cant sisé, "La host del rei", de la versió radiofònica de Seidia, de Joaquim Garcia Girona. El rei En Jaume Primer entra en la Plana de Borriana amb el seu exèrcit, per posar setge a aquell lloc. Al-Hadrí, amb sa host i altres moros de València, s'hi són tancats per a defensar-lo. Artal, des d'una torre del mur, li mostra al cabdill moro el camp cristià i les diverses hosts que hi són amb els seus cabdills respectius. Encontre fortuït de la nova sultana i la seua escorta de cavallers amb En Blasco i sa mainada, quan anava al camp cristià.